skog

Använd en skogsförvaltning till din skog

Använd en skogsförvaltning till din skog

Den som äger en skog är sannerligen rik, lyder ett gammalt talesätt. Med det menas egentligen inte att den personen är ekonomiskt rik utan mer att en skog är något som man odlar för generationer. Som ett positivt avtryck och en resurs för alla att ta del av. Men hur hanterar man en skog om man verkligen råkar vara ägare av en? 

Det är det nog inte många som går runt och funderar över. Mer än om du själv precis blivit skogsägare. Det kan vara lätt att tro att en skog bara sköter sig själv. Man sätter plantor och sedan är det bara att vänta tills de blir så pass stora att de går att fälla för att göra brädor och annat av. Men så enkelt är det inte. 

En skog behöver skötas om för att den ska frodas och må bra. Och för att de som vistas i skogen ska ha en säker plats att vistas på. Både för djur och människor. Är det inget du vill eller kan göra så finns det dock hjälp att få.  

 

Proffs på skog

Fastighetsförvaltning har du säkert hört talas om? Det är ett företag som tar hand om all drift i en fastighet. Oftast en flerfamiljsbostad. Och det finns liknande företag när det gäller skogsförvaltning, som http://www.skogspraktikern.se/, exempelvis. 

Det är ett företag som hjälper dig att förvalta din skog. Från röjning, planering, plantering, odling och avverkning. Som ett skogens kretslopp.

Precis som med andra slags förvaltningar så behöver du egentligen inte göra så mycket, mer än att äga skogen. Eller så väljer du helt fritt själv vilka delar det är som du vill ta hand om själv. På det viset kommer ditt skogsägande inte bli något du behöver oroa dig över, utan du kan lugnt fortsätta med att fokusera på någon annan typ av sysselsättning.