kiropraktik

Bli rik på rörelse igen

Bli rik på rörelse igen

VI lever i en tid då många av oss drabbas av rörelsemässig fattigdom. Våra kroppar svälter och vi fortsätter att mata dem med bristfällig variation när det kommer till vad vi gör med den. För sanningen är ju att vi utvecklades, eller rättare sagt våra hjärnor, till stor del av att vi rörde på oss på så många olika sätt. Vi sprang, kröp, klättrade och hoppade oss fram genom livet.
Ja man skulle nog kunna säga att vi gjorde allt förutom för att flyga.
Framför allt så gick vi, vilket vi kanske inte gör i lika stor utsträckning idag då vi hellre åker bil eller andra fordon. Till och med cykeln erbjuder oss rätt begränsade möjligheter till rörelse då vår överkropp är helt låst.

Så om du ska ge dig själv en hälsogåva under detta nya decennium så är det att röra på dig med. Ut och gå, böj dig ned och lyft en sten då och då medan du är i skogen och kasta den en bit. Kom bara ihåg att böja dig vid knäna och inte med ryggen. För då kan det sluta illa och du får uppsöka kiropraktik i Köping för att få saker tillrätta igen.

Just gå är vår mest grundläggande rörelse som art, så om du ska fokusera dig på något så är det att spatsera. Gärna på underlag som erbjuder lite utmaning till fötterna. Att bara gå på asfalt blir alldeles för enformigt för våra fötter och kroppar.
Känner du dig riktigt taggad så kan du skaffa skor med tunna sulor där hälen ligger på samma nivå som tårna (zero-drop, som det också heter). Då får alla de där små musklerna i dina fötter verkligen jobba och faktum är att du till och med kan få träningsvärk i fossingarna då.
Ta detta som ett gott tecken på att du håller på att bli rik på rörelse.