Ytterdörrar

Dags att köpa ny ytterdörr?

Dags att köpa ny ytterdörr?

Vad är en ytterdörr för dig? Är det bara något som behövs för att du inte ska få ovälkomna besök? Kanske är det något som du behöver för att du ska slippa få galet höga uppvärmningskostnader? Eller är det kanske något som du också ser som ett smycke för ditt hem? Vad anledningen än är, så är det klokt att tänka igenom vad du vill få ut av ditt köp när du beger dig ut på jakt för att köpa ytterdörr till ditt hus.

Anledningen till att du köper en dörr kan göra stor skillnad för valet av ytterdörr. Och det är ofta skillnad på ytterdörrar som finns i villor jämfört med de som finns i lägenheter. I större hus med flera lägenheter, så är det exempelvis vanligt att man vill stoppa brand och rök mellan lägenheterna. Därför finns det säkerhetsdörrar som kan stoppa allt ovälkommet som annars kan sprida sig i hela fastigheten.

 

image

 

Med eller utan glas

När du ska öppna en ytterdörr så vill du gärna veta vad det är du öppnar den till. Eller rättare sagt vem du öppnar den för. Därför är det mycket vanligt att man har en del i en ytterdörr som är av glas. Det kan vara ett helt parti som är i glas eller så är det enbart ett tittöga som du kan se ut genom. Och även där brukar det vara en större skillnad mellan ytterdörrarna i hus och lägenheter.

Men om du äger en villa så är det helt upp till dig själv vad du vill ha för dörr. Du kan välja en dörr som matchar din fasad och dina fönster, eller så kan du välja något som sticker ut och som gör ett extra avtryck i sin egen stil. Det är också det som är charmen med en ytterdörr.