handskar

Det är snyggt med skinnvantar

Det är snyggt med skinnvantar

editorial

Stickade lovikkavantar i all ära, men det är ändå något extra med handskar och vantar i skinn. Om du väljer en varmfodrad variant på dina skinnvantar så kommer du garanterat inte att frysa om fingrarna. Man ska se till att det finns lite luft inuti handskar och vantar, för då blir de varmare än om de smiter åt exakt.

Du kan ha dina skinnvantar när du går på vinterpromenad, och de är snygga till vilka kläder som helst. De är också hållbara och många tycker att skinn blir finare med åren. Det ska synas att de är använda, men de ska inte vara utslitna.

Fyll på i förrådet av handskar

Har du inga skinnvantar, borde du köpa ett par. Har du haft sådana, men tappat bort dem, är det absolut läge att köpa nya. Fyll på i förrådet av handskar och vantar lite då och då. Det är alltid roligt att kunna variera sig, och om ett par försvinner, har du alltid reserver att ta till.

På sommaren väljer man troligtvis skinnhandskar eller skinnvantar som är ofodrade, och då är det en accessoar precis som en hatt eller väska. Det tillhör klädseln och så känner man sig fin och bekväm i dem. Det finns handskar för alla tillfällen, och vantar av olika modeller och material.

 

handskar

 

Skinnvantar är oftast robusta

Det finns fint, mjukt skinn, men också lite grövre, robust skinn. Man kan se skillnad på olika skinn också när man tittar på möbler som exempelvis soffor. Vissa är mer ömtåliga än andra, och sådant som slits mycket brukar ha en tåligare yta.

Skinnvantar är alltså oftast mycket robusta. De får inte gå sönder eller få en reva för minsta lilla hinder, utan de ska tåla ganska omild behandling. Gå in i en välsorterad handskaffär och be en kunnig expedit om råd beträffande dina skinnvantar.