Akuttandvård odenplan

Du vet aldrig när du behöver akuttandvård i Odenplan

Du vet aldrig när du behöver akuttandvård i Odenplan

Alla bävar inför den där årliga rutinkollen man ofta gör hos sin tandläkare. När man återigen ska behöva få höra hur man borstar för hårt och hur man slarvar med tandtråden. Att det inte hade skadat att skölja munnen med fluor då och då. Jaja, allt det där vet du redan. Det är samma melodi varje år. Det där är egentligen ett besök du helst hade velat slippa. Du har bättre saker för dig än att bli dömd för din munhygien en gång om året. 

Ett annat tandläkarbesök du helst hade velat slippa, men som du är väldigt tacksam för att det finns, är det som är av mer akut karaktär. Den dag du snubblar på dina egna skosnören och slår ansiktet i trottoarkanten är det inte sällan tänderna som får ta den första, och värsta, smällen. Där och då handlar det snarare om hur många tänder du slår ut än om du slår ut några alls.  

 

 

Förbered dig på olyckan

Akuttandvård i Odenplan kan då hjälpa dig. Du får helt enkelt hoppas att du har i tur i oturen att du snavar och slår ut i tänderna just i det området i Stockholm. Om du vet med dig att du är slarvig på att knyta skorna eller det är ishalka ute kanske du kan hålla dig till att ta dina promenader på Odenplan. Så att du verkligen har nära till tandläkaren om du skulle trilla och göra illa tänderna.  

Det går aldrig att planera akuttandvård, men du kan åtminstone vara så pass förberedd att du vet var du ska gå om olyckan har varit framme. Bilda dig en uppfattning om vilka tandläkarkliniker som finns i närheten av där du brukar röra dig. Kolla också upp när de har öppet, om de har jourtid och vad det kostar. Den sista är förstås minst viktigt när det är akut.