Pallkrage

En pallkrage i Corten gör odlingen både enklare och snyggare

En pallkrage i Corten gör odlingen både enklare och snyggare

editorial

Att odla hemma är något som väldigt många tycker är både roligt och spännande. Det är något speciellt med att se det man sått växa och kanske till och med bära frukt. Vare sig man har en hel trädgård, en liten kolonilott eller endast en balkong att odla på så finns det goda möjligheter tack vare alla praktiska produkter som kan användas till odling. Till exempel så är pallkragar, odlingsramar och odlingslådor väldigt bra att använda sig av för att kunna avgränsa och underlätta odling av allt från grönsaker och kryddor till blommor och buskar av olika slag.

En pallkrage gör det bekvämare att utföra trädgårdsarbete

Förutom att en pallkrage eller odlingsram kan hålla ogräs borta från odlingen samt göra att den inte sprider sig till exempelvis trädgårdsgången så gör den dessutom själva odlingen bekvämare. Pallkragar och odlingslådor med bra höjd gör att man kommer upp och inte behöver bocka sig så långt ner när man ska så, rensa eller skörda. Det gör att man kan minska uppkomst av värk och stelhet i kroppen efter en dag med trädgårdsarbete. 

Pallkrage

Corten är ett mycket bra materialval till trädgården

När man ska införskaffa pallkragar och dylikt till sin odling så kan vara klokt att tänka igenom vilket material man helst vill ha. Trä och plast är väldigt vanligt att använda sig av, men det allra bästa enligt många är Corten. Trä kan snabbt börja ruttna och plast är varken bra för miljön eller ser speciellt vackert ut. Corten däremot är både vackert och hållbart tack vare att det med tiden bildas en skyddande hinna av rost. Det gör att Corten kan användas i väldigt många år trots att det utsätts för påfrestningar från klimatet utomhus och det blir bara vackrare med tiden.

Pallkrage, odlingsram och odlingslåda i trögrostande Corten

Hos Rostikt i Alingsås tillverkar de odlingsramar, pallkragar och odlingslådor i kraftigt Cortenstål med en tjocklek på 3 eller 4 millimeter. Produkterna levereras obehandlade, men med tiden rostar stålet och får en vacker rödbrun färg. Pallkragarna finns dessutom i flera olika storlekar och höjder.