pistmaskin

En pistmaskin tar inte semester

En pistmaskin tar inte semester

editorial

Driva skidanläggning kräver rätt pistmaskin

Att driva en skidanläggning, pister eller skidbacke kan tyckas vara ett ganska enkelt jobb där man jobbar halva året och tar halva året ledigt. Jag menar det är ju ingen som åker skidor på sommaren så då är det ju bara att ta semester.

Efter att jag själv upptäckte skidåkning på äldre dar, en gammal vän öppnade upp en anläggning, så har jag utbilda mig inom vad som faktiskt krävs. Det är ett jobb som pågår hela året och där man ständigt förbereder sig för nästa säsong. Du kan behöva ta itu med nyckfullt väder, ovillig personal och utrustning som behöver ständig vård och omsorg

Pistmaskiner är en av de viktigaste maskinerna när det gäller preparering av skidbackar. Det finns många olika typer av pistmaskiner, var och en med sitt eget specifika syfte.

pistmaskin

Olika ändamål för olika pistmaskiner

Pistmaskiner används för olika ändamål, t.ex. för att bygga och preparera funparks, hopp och pipes, för transport, för att preparera längdskidspår, för att preparera inomhusbackar och för att preparera snöskoterspår.

För att underhålla en pist eller ett skidspår, det är viktigt att ha rätt utrustning och verktyg. Det viktigaste verktyget för skötsel av pisten är PistenBully. Den här maskinen är särskilt utformad för pistskötsel och används av orter över hela världen.

PistenBully har många olika redskap som kan användas för olika ändamål, t.ex. för putsning, räfsa, kratta, etc. Det är viktigt att ha en god förståelse för hur just din pistmaskin fungerar och vad den kan göra för att kunna använda den effektivt. I Sverige finns ett företag som byggt pistmaskiner i över 50 år och de är utformade och designade för att funka i svenska förhållanden.

När man väljer pistmaskin så måste man ha de lokala förutsättningarna i åtanke och då kan det vara tryggt att välja just en lokal tillverkare.