fasadtvätt Lund

Fasadtvätt i Lund som får huset att se nytt ut

Fasadtvätt i Lund som får huset att se nytt ut

Det är viktigt att ta hand om sin fasad för att den ska hålla så länge som möjligt och samtidigt se bra ut. För att fasaden ska ha de bästa förutsättningarna att hålla sig i ett så bra skick som möjligt är det viktigt att se över fasaden regelbundet. Hur ofta man bör göra det beror på vilken typ av fasad man har, men man kan i regel säga att det är bättre att göra det en gång för mycket än en gång för lite.

Kontroll och rengöring av fasaden

Genom att göra kontroller av fasaden kan man upptäcka problem innan de växt sig stora och därmed åtgärda dem i tid. Om huset är utsatt för mycket regn och fukt kan påväxt, såsom alger och mögel börja växa på fasaden. Ser man antydningar till det på grund av att fasaden till exempel får en grön hinna eller börjar få svarta prickar så är det förmodligen dags för en fasadtvätt.

Fasadtvätt med rätt produkter och effektiva metoder

Vill man slippa göra jobbet själv så kan man leja bort det till företag som dagligen arbetar med fasadtvätt, det ger ofta ett bättre resultat än om man gör det själv eftersom de har bra produkter och använder sig av beprövade metoder. Den som till exempel är i behov av hjälp med fasadtvätt i Lund kan vända sig till Hustvättarna. De är proffs på fasadtvätt och tar sig an alla olika fasadtyper. 

Måla huset vid behov

Förutom tvätt av fasaden så är det också viktigt att måla den vid behov. Det skyddar materialet och gör framförallt att fasaden ser bra ut. Börja dock alltid med en fasadtvätt innan målningen sätter igång, ibland kan det nämligen vara så att den ser nymålad ut efter en grundlig rengöring och man kan därmed vänta något år till med färgen.