Jakt

Fördelen att kunna ta del av mentorer inom jakt och sportskytte

Fördelen att kunna ta del av mentorer inom jakt och sportskytte

editorial

Jakt och skytte har ökat i popularitet under de senaste åren. Detta märks till exempel på hur populärt det har blivit med att titta på skidskytte numera, en sport som länge var lite av en doldis.
Ett glädjande fenomen, framför allt gällande jakten då man både för rörelse och tid ute i skogen på köpet. Sedan finns förstås även dynamiskt skytte och sportskytte som både har sina egna förutsättningar för att träffa mitt i prick, så att säga.

Finn din egen utrustning

Att lära sig hantera ett skjutvapen är trots allt något som man har nytta av på flera plan i livet. Inte bara för aktivitetens skull utan för det fokus som det ger.
Talar vi specifikt om jakt så är gäller det att ha tålamod. Den absoluta lejonparten av tiden ute till skogs spenderar du med att inte skjuta – utan med att vänta och vara uppmärksam.

På det sättet skiljer sig jakt från just sportskytte och dynamiskt skytte där man har tydliga måltavlor som man ska träffa varje gång man befinner sig på en bana.
Precis som med alla andra intressen lär man sig med tiden att känna sig själv och sina egna preferenser. Det generiska paket som man kanske började med byts med tiden ut mot varianter som man själv trivs bättre med och som passar ens egen stil.

Jakt

Här kommer också andras erfarenheter med i bilden – att få hjälp av mer erfarna jägare gör att den där resan mot sin egen favoritutrustning blir lättare. 

Det finns förstås även en hög grad av expertis att ta del av i din lokala jakt- och skyttebutik.

Har du till exempel förmånen att bo nära Östhammars Jakt & Sportskytte, eller villig att ta en resa dit, kan du få assistans av Thomas Andersson och Karin Hellgren som driver denna butik tillsammans. Det finns mycket att tänka på och erfarna tips gör som sagt resan lite lättare.