kemikalieskåp

Hängslen och livrem med kemikalieskåp

Hängslen och livrem med kemikalieskåp

Vad är det man absolut inte vill att barn ska komma åt? Ja, förutom knivar och andra vassa föremål som de kan råka skära sig på. Eller alkohol. Ingen vill se ett berusat barn. I synnerhet inte om det är ens eget barn och man är ansvarig för dess liv, hälsa och välmående.  

Svaret på den inledande frågan är såklart kemikalier. Farliga kemikalier och andra ämnen som inte är naturliga. Exempel är bland annat ammoniak, blekmedel, bensin och metanol. Håll det så långt som det bara är möjligt från de små barnen.  

Ett bra tips på var du kan förvara dina kemikalier är i ett så kallat kemikalieskåp. Det är ett alldeles speciellt skåp avsett för just kemikalier och att ingen obehörig ska ta sig in där och riskera att göra sig själv eller någon annan illa. Ett kemikalieskåp är bra att ha på hög höjd så att de små barnen inte kan nå det. Dessutom med ett barnsäkert lås. Det gäller att ha både hängslen och livrem när det gäller de små liven! 

Undvik katastrofen

För alla kemilärare i skolans värld så bör ett kemikalieskåp vara obligatoriskt. Kemikalierna ska vara inlåsta om de inte ska arbetas med övervakat under skoltid på kemilektionerna. Ingen vill ha en olycka. Och absolut inte inom skolan. Dessutom: du vill inte lämna massa farliga kemikalier i händerna på busiga, trotsiga och klåfingriga tonåringar med ett ont öga till skolan. Det kommer sluta i katastrof.  

Man ska alltid ta det säkra före det osäkra. I alla sammanhang. Men lite allra extra när det handlar om kemikalier. Sådant kan ju i värsta fall explodera och fatta eld. Håll sådant under kontroll, för sjutton gubbar! Investera i ett kemikalieskåp. Det kan bli den största tjänsten du gör för hemmet, skolan eller arbetet du någonsin gör. Ta hand om alla dina nära.