hattar

Hattar är mer än en huvudbonad med tre kanter

Hattar är mer än en huvudbonad med tre kanter

editorial

Det finns en låt om en hatt som många känner igen från det att de var barn. Det är den där låten om hatten som tydligen har tre kanter. En del av texten handlar även om fallet vore så att hatten inte har tre kanter, då tillhör den inte heller den som sjunger texten. Det är en väldigt repetitiv sång som egentligen knappt kan kallas för en sång. Den är ju bara på ett par rader. Men den handlar som sagt om en hatt. En speciell hatt med tre kanter.

Man skulle kunna sjunga mycket bättre sånger om hattar. Sånger som beskriver huvudbonaden på ett rikare sätt än bara hur många kanter den har. Som till exempel belyser att hatten håller hjässan varm. Eller att den matchar kostymen.

Kanske skulle man kunna skriva en låt om den artighetsgest det innebär att lyfta på hatten när man hälsar på någon. En klassisk gest som innehåller en stor respekt. Alla borde ha en hatt på sig. Bara för att kunna lyfta på den vid tillfälle då man stöter på någon man känner.

 

image

Rekvisita åt magiker

En annan bra sak med hattar är att det trollas fram kaniner ur dem. Bara tänk dig själv. Vad hade alla trollkarlar och magiker egentligen varit om de inte hade haft sina hattar? Varifrån skulle kaninerna komma då? Hatten är källan och ett centrum för varje magikers trollerinummer. De är ingenting utan sina hattar. För ärligt talat är det just det tricket som alla sitter och väntar på.

Som du hör finns det väldigt mycket mer med hattar än det faktum att de ibland kan ha tre kanter. Ändå är det hattarna med tre kanter som blivit föremål för musikaliska nummer. Ibland är livet inte helt logiskt. Men som man brukar säga, vinnarna skriver historien. I det här fallet hattarna med tre kanter.