klockbutik

Hitta årets julklappar i en klockbutik i Stockholm

Hitta årets julklappar i en klockbutik i Stockholm

Äntligen har det börjat julpyntas på gator och torg. Speciellt i de tider som vi lever i just nu är det extra välkommet med lite ljus, både ute på våra allmänna platser och hemma i hus och stuga. Ibland kan ett levande ljus skänka så mycket värme och tröst under de mörka tider som vi på flera sätt går igenom just nu.

På plats i affären

Julshoppingen kommer garanterat att se annorlunda ut i år mot förut. Nu har ansiktsmaskernas tid kommit även till Sverige, De ska helst bäras under vissa särskilda förhållanden gällande trängsel och hur länge man vistas på en plats.
Samtidigt har försäljningen över nätet nått nya nivåer och det kommer därför att bli lite lugnare ute på stan när man handlar.

Eller så blir det inte alls på det viset utan vi kommer återigen att bege oss man ur huse för att handla inför julafton.

Sedan finns det förstås de sorters varor där du verkligen vill se något framför dig innan du slår till. Ska du köpa ett armbandsur åt någon du bryr dig om vill du faktiskt vara på plats i en klockbutik i Stockholm för att se klockan inför ditt köp. Det handlar trots allt om att få en känsla för den och känna efter om den passar bra med personen som du har tänkt att ge den till.

Nej den fysiska handeln kommer nog inte att gå omkull nu heller, även om det har och kommer att påverkas starkt. Samtidigt vet alla att det är något speciellt med att träffa en person och få råd i en butik.

I framtiden kommer vi kanske att få det bästa av två världar. När VR-tekniken utvecklas och det blir svårt att skilja på verklighet och grafik så kommer vi kunna besöka affärerna – utan att behöva lämna hemmet.
Vem vet? Kanske lever vi redan i en sådan verklighet, utan att komma ihåg att vi gör det.