lagerhållning

Hjälp med lagerhållningen

Hjälp med lagerhållningen

Inom företagsekonomi och företagsplanering finns det en post som heter lagring. Det är en kostnad som är mycket svår att komma ifrån. Du behöver ju ha material hemma för att kunna ha en produktion som flyter på. Och du kan inte ha en kö av fraktfordon som står och väntar på varje produkt som du blir klar med. Du måste helt enkelt ha material på hyllan och sätta dina färdiga produkter på väntelistan för att tillräckligt stor frakt ska ske.

Eftersom det finns en hel värld därute som också har sina behov så får du ibland helt enkelt vänta tills det finns en fraktmöjlighet. En väntan som ibland till och med kan dra ut tills nästa dag eller längre. Och det är då som du hamnar i situationen att du har bundet kapital. Det vill säga att du har betalat för material till produktionen, köpt in maskiner, avlönar personal och samtidigt sitter du på produkter på hyllan som du ännu inte fått betalt för.  

 

En billigare lösning

Alla ytor kostar. Så är det även när det gäller fabriksbyggnader. Så därför är det i vissa fall klokt att du håller en minimal yta för produktion och istället anlitar en partner för all lagerhållning som du behöver. På så vis kan du betala för de ytor du nyttjar och när du nyttjar dem, istället för att betala för ytor även om de bara är halvfulla eller tomma. Genom att välja en partner inom tredjepartslogistik som erbjuder lager får du även lagerpersonal.

Proffs som gör det de är bäst på, är vad du kan förvänta dig av en lösning inom 3PL. Du kan fokusera på det som du gör bäst och överlåta frakt och lagring till en partner som är proffs på det. Och det är nu som du slipper se hyllvärmare och lägga pengar på tomma ytor.