Hudvård

Hudvård som ger resultat

Hudvård som ger resultat

En bra hudvårdsrutin gör att man får en mjuk, välmående och vacker hy. Det finns otroligt många produkter att välja mellan, men det klokaste är att att använda sig av hela serier om man är i behov av flera produkter till huden. Kommer de från olika serier så finns risken att de innehåller ingredienser som tar ut varandra vilket då inte kommer att ge önskat resultat.

Återfuktning är A och O

Att återfukta huden är det viktigaste man kan göra i en hudvårdsrutin, även fet hy behöver återfuktas eftersom den har en tendens att producera mer fett om den torkas ut. Det man kan tänka på är dock att använda en tunn och lättabsorberande produkt. Att smörja in hela kroppen med en återfuktande lotion efter att man har duschat är också ett bra sätt att gå till väga om man vill ha en välmående och len hud.

Djuprengöring med jämna mellanrum

Att använda sig av peelingprodukter, masker och andra djuprengörande produkter kan vara bra för att fräscha upp och ge huden en härlig boost. Det är viktigt att läsa på produkten hur ofta man kan använda den eftersom de kan vara ganska kraftfulla, vilket gör att man inte bör använda dem allt för ofta. Vissa produkter är dock både djuprengörande och milda vilket gör att de kan användas i den dagliga hudvårdsrutinen. 

Rätt produkter för hudtypen

Om man ska investera i en ny hudvårdsserie så bör man införskaffa en som är anpassad till den hudtyp man har. Beroende på vilken hudtyp man har kan man behöva något som är extra fuktgivande eller vårdande, man kan även behöva något som dämpar rodnad eller fixar problemhy. Hos Sephora kan man enkelt hitta produkter utefter hudtyp, produkttyp eller varumärke. De har allt man behöver inom hudvård för att kunna skapa en bra daglig rutin.