skummadrass

Ont i ryggen?

Ont i ryggen?

Ibland kan man av olika anledningar få ont i ryggen. Det kan vara att det är tillfälligt ryggskott men det kan i värsta fall vara att det är förslitningar. Ibland kan det vara så enkla saker som en skummaddrass (exempelvis https://www.battrenatter.se/skummadrass.html) som kan hjälpa i ett sånt tillfälle. Andra gånger kanske det ska en kiropraktor till.

Försök hitta roten till problemet

Det kan ta lång tid innan man kommer fram till vad det är som provocerar smärtorna. Kanske lyfter du för tungt eller kanske sitter du ner för mycket och i för lång tid. Det är inte alla som är medvetna om det men det kan verkligen ge ont i ryggen att sitta ner för mycket. Det är ett typiskt kontorsproblem.

training

Sängen

Se till att sova i en säng som passar till din kropp. En för mjuk säng kan verkligen orsaka ryggvärk om den används fel. Ofta kan en hård säng vara bättre om man lider av ryggproblem.

Vad lyfter du?

Fundera på vad du lyfter. Kanske lyfter du allt för tunga saker. Det kan vara tunga flyttlådor som provocerar problemet. Det kan också vara att du sopar gången fel. Eller kanske krattar du i trädgården. Det är inte alltid man vet vad det är för fel man gör. Ibland kan det ta flera år att komma fram till vad det är för fel man gör. DEt viktiga är dock att man aldrig slutar att testa sig fram.

Vilken sport utövar du?

Ibland kan träning göra problemet värre och ibland kan det göra det bättre. Det gäller om att hitta den helt riktiga träningsformen. Kanske är yoga det helt riktiga för dig? Kanske ska det en helt annan sportgren till såsom crosstraining. Det är ofta helt individuellt vad det är som fungerar från person till person. Vägen fram är ofta trial and error.