ridskola

Samspelet med hästen på ridskola i Stockholm

Samspelet med hästen på ridskola i Stockholm

Hästar är mycket stora djur som använts av människan långt tillbaka i historien. Det är ett djur som hjälpt till med transporter och med uppdrag som att bruka jorden. Men samtidigt är det ett djur som alltid har fascinerat eftersom det har en stor styrka och kraft, något som den som sätter sig på en häst alltid känner. 

Men trots det är det många som vill rida och umgås med hästar. Och på en ridskola i Stockholm, som https://www.swartlingsridskola.se/, kan man hitta människor i alla åldrar som vill gå på ridlektioner.  

 

Att ta hand om

Det finns många barn som blir så glada i hästar att de vill tillbringa all sin tid i stallet. Ofta får man en häst som är en favorit och den kan bli lite extra ompysslad. Timmar efter skolan, och på helgen, spenderas med att borsta och ta hand om hästen. Och man lägger även gärna lång tid på att se till att hästen har det rent i boxen. 

Ridskolor brukar ta väl hand om dessa yngre ridskoleelever genom att låta dem få vara delaktiga i hästarnas vardag. Men det brukar även finnas extra aktiviteter för att eleverna ska ha det lite roligt då och då. Det kan vara firande vid större helger och kanske lite andra speciella aktiviteter för elever med eller utan häst.  

 

Lyssna på djuret

För att bli en framgångsrik ryttare behöver man få ett perfekt samspel med sin häst. Det innebär att man ska vara en trygg och säker ledare för hästen, men samtidigt alltid vara lyhörd och lyssna på hästen. Märker man att hästen är rädd för något eller har ont, så ska man alltid ta hänsyn till det. Gör man inte det så kan hästen bli ännu mer rädd eller skadad, eller så kan hästen reagera med kraft.