herman miller

Sitt inte i din Herman Miller-stol och vänta på möjligheterna!

Sitt inte i din Herman Miller-stol och vänta på möjligheterna!

Vilka tider vi lever i. Eller vad säger ni? För bara ett år sedan var Covid-19 fortfarande bara en viskning. Nästan ett rykte, om något som hände borta i Kina. Sedan kom lavinen, och vi lever i allra högsta grad i den ännu. Det gäller dock att se positivt på samtiden. Det är en kliché och kanske till och med en provokativ sådan i mångas ögon, men vi har alltid ett val.

Möjligheter i mörkret

För trots allt så kan vi finna styrka i det som händer oss här livet. Alla motgångar är utmaningar som vi kan anta eller låta köra över oss. För allt här i livet kommer med en gåva – även det som i stunden kan kännas nattsvart och hopplöst.

För det är inte alltid lätt att se möjligheterna i mörkret. Med tiden kan vi dock hitta nya perspektiv på saker och ting. Plötsligt kan det värsta som har hänt oss förvandlas till det bästa – eftersom vi valde att låta den där extremt jobbiga händelsen bli startskottet för en djup inre och yttre resa.

Så när du sitter där i din stol från Herman Miller och planerar inför året som just har börjat – vad ser du framför dig då? Visst ska man räkna med fortsatt pandemi, men samtidigt finns det som sagt möjligheter mitt i allt detta. För många gånger är det alltså så att de största kriserna och skapar utrymme för de största förbättringarna.

Genom att ge sig själv tid och plats till att fundera över sina egna möjligheter, styrkor och sin kapacitet så kan det också födas nya idéer. 

Tänk på hur du vill blicka tillbaka på 2021 ett år från nu. Vilka möjligheter var det som du fångade – trots allt – och polerade till något vackert och livskraftigt? För dessa möjligheter väntar som sagt på den som har kraften och ihärdigheten som krävs för att finna dem.