däckbyte

Själv är inte alltid bästa dräng, jag letar efter däckbyte i Tyresö

Själv är inte alltid bästa dräng, jag letar efter däckbyte i Tyresö

editorial

Själv är inte alltid bästa dräng, jag letar efter däckbyte i Tyresö

Det är med både glädje och vemod som jag ser hur snabbt vi går mot kallar tider och hur vintern är annalkande. Inte för att jag egentligen har något emot vinter som årstid eller företeelse, det är mer allt runt den. Vädret, mörkret och naturligtvis snön. . En av de saker som jag alltid skjuter upp in i det sista är att byta däck på min bil.

Jag vet, jag vet, det är dumt att skjuta upp för länge och speciellt en sak som det här. Halkan kan komma plötsligt och då är det inte så kul att stå där med sommardäck i snön. Men det är bara en av de där sakerna som jag aldrig verkar hinna med. I år är jag dock fast besluten att vara förberedd och därför tänkte jag skriva en liten guide om hur du byter dina egna däck hemma.

Vad är viktigt att tänka på när du byter däck:

– Däcktyp: sommar, vinter eller året runt?

– Däckstorlek: Se till att du får rätt storlek för din bil!

– Däckens skick: Hur slitna är dina nuvarande däck?

– Budget: Nya däck kan vara dyra, så det är viktigt att du räknar in kostnaden.

däckbyte

 

Vilken utrustning som krävs för att göra det själv

– Däckjärn

– Däck domkraft

– Däckspakare

– Hjulkilar (för att hindra bilen från att rulla)

– Nya däck!

Om du inte känner dig bekväm med att byta däck själv, eller om du inte har tid, kan du alltid ta det till en fackman. De har all nödvändig utrustning och de kommer att kunna göra det mycket snabbare än du. Nu när jag läser min egen guide så är jag övertygad om att jag kommer leta upp en firma som utför däckbyte i Tyresö. Jag är ju i grunden väldigt bekväm av mig.