flakkåpa

Skaffa en kåpa till ditt flak

Skaffa en kåpa till ditt flak

Vad är en flakkåpa? Den frågan är enkelt att besvara. En pickup är vanligtvis en slags flakbil med en hytt och ett flak. Fordonet är perfekt för den som vill frakta material och utrustning, och är därför mycket vanlig bland företag och privatpersoner med större fraktbehov. Som fordon är pickupen enkel att hantera och att köra med vart du än ska. Till skillnad mot lastbilar av något slag.

Men pickuper finns även med en kåpa över flaket. Flakkåpa är alltså en slags kåpa som monteras ovanpå flaket på en pickup, där man önskar ett ökat skydd för det material eller annan last som fordonet ska framföra. På det sättet kan du få alla fördelar av flaket men även alla fördelar av en täckt bil, på en och samma gång. Något som troligen många ägare till personbilar hade kunnat önska sig då och då.  

 

 

Skydda din last

Genom att skaffa en pickup och en flakkåpa kan du få ett stort lastutrymme där du kan frakta otymplig och tung last. Last som kanske smutsar ner mycket, som exempelvis dunkar med olja eller höbalar. Men med hjälp av flakkåpan kan du även frakta sådant som är mer känsligt för vädrets makter. Eller bara sådant som du hade haft svårt att få att stanna kvar på flaket om du inte hade satt ett tak över det.

Men det som är smidigt med flakkåpan är att du kan få den i samma färg och med samma utformning som din pickup. Det gör att fordonet ser ut som om det är skapat på det viset, istället för att det ska lysa lång väg att du har satt på en kåpa. Du kan även välja sådant som lampor och fönster, för att ytterligare kunna skapa en samhörighet och funktion med det övriga fordonet. Flakkåpan går att ta av vid behov.