trummor

Trummorna som tar oss på en odyssé

Trummorna som tar oss på en odyssé

Ibland vill man bara bli imponerad. Man vill titta på vad människan är kapabel till och känna både förundran och inspiration. Det är något som driver en själv vidare, framåt, här i livet och gör att vi skapar mål som vi sedan strävar efter.

För hur många har inte kollat runt på YouTube och känt ”Det där vill jag också göra!”, för att sedan sätta igång och lära sig hur det går till.

En rytmisk resa inåt

Något som man kan nörda ned sig i under småtimmarna är att titta på alla duktiga trummisar som spelar igenom komplicerade låtar. Vilken bit som helst med Animals As Leaders, Meshuggah, Tool eller liknande band innebär att man har en upplevelse framför sig.
Kanske kommer man själv aldrig bli så bra som dessa musiker, eller så kanske man blir det. Det viktiga är som sagt inspirationen som det ger till det egna skapandet.

För alla börjar vi vår resa någonstans. När vi sitter och klickar hem vårt första trumset på https://www.danguitar.se/musikinstrument/trummor-percussion och drömmer om allt som vi ska åstadkomma här i livet. Det är en extremt spännande resa som garanterat innebär att man kommer att träffa nya människor och vara med om intressanta upplevelser.
För musiken är på många sätt just en resa – både till intressanta upplevelser, men också in i sig själv.

Allt skapande kräver nämligen att man vågar ge av sig själv, utforska sig själv. Det är nämligen genom oss som musiken strömmar och filtreras. Vill man ge en så spektakulär upplevelse som möjligt till lyssnaren måste man själv våga känna så mycket som möjligt.
Det kräver att man vågar utforska även sina mörkaste vrår – och låta ljuset från ens närvaro lysa upp dessa.

Det är kanske inte något man tänker på när man sitter där, som ung och spelsugen musiken. Med tiden blir det dock något som många av oss får uppleva.