hundbur

Trygg bilresa med hundbur

Trygg bilresa med hundbur

editorial

Ska familjen åka iväg kan ni ta hunden med om ni skaffar en hundbur att ha i bilen. Nu är det inte alla husdjur som gillar att åka bil. Men precis som att alla barnen ska vara fastspända i bilen och inte krypa runt, så behöver hunden en egen bur att vara i och att stanna i. 

Buren måste vara tillräckligt rymlig för att hunden ska kunna stå upp, vända sig och kunna lägga sig. Jordbruksverket har gjort upp riktlinjer som du som hundägare har ansvar för att följa, och det framgår av information på en hemsida där man säljer hundburar online. Länktips: https://billiga-hundburar.se/ 

Välj en tillräckligt stor hundbur

Du mäter hundens längd, bredd och höjd, och sedan ser du hur mycket extra utrymme som krävs. Det finns också burar där två hundar kan få plats. Det är trevligt att slippa lämna bort sina hundar om man åker iväg några dagar, och med hundbur får alla en trevlig och trygg resa. 

En hundbur kan givetvis vara användbar som förvaring under andra transporter också, där det är praktiskt att hunden stannar kvar på sin plats. Vilken bur du ska välja för just din bilmodell är svårt att säga. Först ska du mäta hunden och få rätt bur, sedan får du mäta i bagageutrymmet. 

 

image

 

Hur mycket plats finns det i bilen?

Du har kanske annat bagage också, så det är en avvägningsfråga hur mycket utrymme du kan och vill  avvara för en hundbur. Det är mysigt för hunden att ha ett eget ställe att vara på, och mycket praktiskt även för dig som kör.

Om hunden blir orolig när ni åker bil, håller den sig i alla fall i buren, så att du kan köra ostört. Satsa därför på en rejäl hundbur. Det kostar inte så mycket, för det finns billiga hundburar att köpa online.