säkerhetsdörrar

Trygghet med säkerhetsdörrar

Trygghet med säkerhetsdörrar

editorial

Ibland kan en dörr göra hela skillnaden. Det är lätt att inse hur klena vissa dörrar kan vara när man ser på lite äldre byggnader och hur de är konstruerade. Det behövs inte direkt någon bulldozer för att totalflisa dörren till den fina sommarstugan från 70-talet. Eller för den delen ytterdörren till din vackra villa i staden. 

En säkerhetsdörr erbjuder mer än enbart säkerhet mot inbrottsförsök dock. Väljer man att inhandla en säkerhetsdörr får man också ett ökat skydd mot brand och en effektiv ljuddämpning. Och nuförtiden ser en säkerhetsdörr icke ut som om den egentligen hörde hemma i ett gammaldags bankvalv. 

Variation och funktion hos säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörrar är alltså att föredra i alla enskilda fall. Du som husägare önskar förstås att ditt hus ska vara så inbrottssäkert som det bara är möjligt. En säkerhetsdörr är en åtgärd som fördröjer inbrottstjuvar – och de har bråttom. Det finns andra vägar in i ett hus än genom dörren och larm kan rekommenderas.

Att en säkerhetsdörr också är speciellt anpassad för att stå emot brand är mer än en säkerhetsfråga. Det kan rädda liv. Den galvaniserade metall som används brinner långsamt, om ens alls. Till nya lägenheter används alltid specialdörrar med tanke på brand.

Ljuddämpning för lägenhetshus

För en bostadsrättsförening eller för en fastighetsägare med hyresgäster slutar inte fördelarna där. Många hyresgäster upplever att de störs av ljud från gemensamma utrymmen som farstu och trappuppgång. Här visar sig återigen säkerhetsdörrens fördelar i och med att material och lister har ljuddämpande egenskaper.

En säkerhetsdörr förhindrar inbrott, stoppar bränder och dämpar ljudstörningar och även dofter. De finns i ett antal olika standardutföranden och ingen av dem viskar bunker från något världskrig. Tvärtom, de är stilrena och snygga och du väljer det som passar till din fastighet. Montering överlåter du förstås till firmans skickliga och serviceinriktade montörer.