protetik stockholm

Vad är protetik?

Vad är protetik?

Vad är protetik?

Som gammal utövare och tävlande i kickboxning har jag sett hur en del slag och sparkar träffat så illa så att tänderna har skadats, trots att personen i fråga haft både hjälm och tandskydd. Det var den främsta anledningen till att jag börja undersöka protetik.

Protetik är en samling behandlingsmetoder för att ersätta, underhålla eller förbättra funktionen hos tänder som har skadats eller förlorats. Det finns flera olika protetiska metoder, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. Tandläkare använder sig av protetik på många olika sätt för att hjälpa sina patienter. I denna artikel går vi igenom vad protetik är och hur det hjälper tandläkare att behandla sina patienter.

protetik stockholm

Protetiska metoder inkluderar försedda kronor, proteser, broar, inlay/onlay och implantat som ersätter eller reparerar skadade eller förlorade tänder. Försedda kronor är en av de vanligaste metoderna, där man använder material som guld, keramiska polymerer eller andra typer av metaller för att reparera eller förstärka en skadad tand. Proteser är ett sätt att ersätta flera tänder samtidigt, och bryggor används vanligen som ersättning för ett eller flera tappade tänder. Inlay/onlay är en typ av protetiska metoder som används för att reparera skadade eller förlorade tänder. Implantat är ett annat sätt att ersätta förlorade tänder.

Förbättrad mun funktion

Protetik hjälper tandläkare att återställa och förbättra funktionerna i patienters tänder. Med hjälp av protetiska metoder kan läkaren ersätta skadade eller förlorade tänder, förbättra munnens funktionalitet och estetik, öka bitfunktioner och hjälpa patienter att kunna äta och tala normalt. Det finns dock en viss risk med alla protetiska metoder, och det är viktigt att tandläkaren tar hänsyn till alla eventuella risker innan behandlingen påbörjas.

Protetik har utvecklats mycket de senaste åren, och de senaste teknikerna har lett till större noggrannhet, förbättrad estetik och bättre funktion. Steg ett är alltid att tala med din tandläkare för att se vilka alternativ for protetik i Stockholm finns för dig.