trappa

Värt att tänka på när det är dags att välja ny trappa till hemmet

Värt att tänka på när det är dags att välja ny trappa till hemmet

editorial

När man ska välja en ny trappa till sitt hem, oavsett om den ska ersätta en gammal eller om det handlar om ett nybygge, så finns det några saker som kan vara bra att fundera över innan man tar sitt beslut. Vill man att trappan ska passa in där den står och hålla i många år framöver så krävs både rätt material och stil. Det är också klokt att se till så att trappan varken känns för liten eller för stor där den står, eftersom det kan påverka helhetsintrycket i rummet. 

Trappor kan se ut på olika sätt

Är tanken att man ska kunna ha glädje av trappan i många år så är det viktigt att hitta en som passar den stil som finns i huset. Man bör därför tänka på allt från modell till färg och material om man vill säkerställa att trappan kommer att se bra ut där den står. En spiraltrappa i stål kan till exempel passa väldigt bra i ett hem med modern eller industriell stil, medans den kan se lite malplacerad ut i ett traditionellt svenskt hem med mycket trä.

trappa

Materialet på trappor kan ha stor betydelse

Materialet har som sagt stor betydelse även i föregående frågeställning då det handlar mer om det estetiska intrycket, men det är också viktigt av mer praktiska skäl. Vilket material man ska välja är såklart viktigt beroende på om trappan ska stå inomhus eller utomhus, men det handlar även om hur mycket underhåll man är villig att lägga på trappan. Till exempel så kräver en trätrappa oftast mer underhåll jämfört med en ståltrappa. 

Trappor i olika storlekar 

Storleken bör man välja både utifrån behov och förutsättningar. Hur mycket plats kan man avvara och vad behövs för att hela familjen tryggt ska kunna ta sig upp och ner? Behöver man hjälp att hitta rätt modell och storlek så kan det alltid vara klokt att vända sig till experter inom området. Hos Stegfabriken Sverige AB hittar man trappor av hög kvalitet från Skandinaviens ledande producenter. Där kan man titta på olika modeller i olika storlekar för att hitta den bästa till hemmet.