hundleksaker

Morgonstund med din fyrfota PT

Morgonstund med din fyrfota PT

Äntligen är det dags för de där tidiga hundpromenaderna då man har sällskap av sol och – faktiskt – lite värme. För nu börjar vi närma oss riktig högsommar och morgnarna intygar alltså också att så är fallet. Det blir liksom lite lättare att ta sig upp på morgonen gör att gå ut med hunden när man möts av solljuset.
Kanske tar man till och med med sig några hundleksaker för att få till lite kvalitetstid med jycken. Lite motion som en start på dagen är riktigt bra – både för människa och hund.

Varför inte göra det till en grej i sommar: En gång i veckan så är det motion som gäller när man går ut för att rasta hunden. Det räcker med en rask promenad och behöver inte vara mer avancerat än så. Eller så tar ni en löptur eller sätter siktet mot utegymmet. Alternativet är många och nya vanor är alltid lättare att dra igång i solsken.
Därför borde vi ju egentligen inte ha ett nyårslöfte, utan sommarlöften. För på sommaren har vi medvind i att man faktiskt längtar ut när man vaknar. Även kvällarna är ljusa och ljumna för den som föredrar att vara aktiv då.

Har du dessutom med dig hunden så har du alltid med dig någon som kommer att vara mer taggad än vad du själv är på ditt sommarlöfte. Vem behöver egentligen en personlig tränare när man har en fyrfota sådan vid sin sida som mer än gärna springer före och skäller uppmuntrande på en?
Tillsammans kan ni skapa en alldeles utmärkt träningsform: Ta med en boll, kasta den och se hur många steg du hinner ta innan hunden kommer tillbaka med bollen.
På så sätt kan du tävla lite mot dig själv utan att det blir på blodigt allvar. Istället blir det den bästa formen av träning: Lek.