windows

Njut av utsikten genom dina double glazed windows

Njut av utsikten genom dina double glazed windows

Vart man än går känns det som att man ser världen genom en fönsterruta. Du har bergis ett par fönster i närheten av dig när du läser den här texten. Får man i alla fall hoppas. För din egen skull.

Förhoppningsvis sitter du inte nedgrävd i någon källarbyggnad under jorden utan något fönster som kan avslöja för dig vad som pågår där ute i den vida världen. Förhoppningsvis har du faktiskt ett fönster att kunna se ut genom. Kanske till och med ett sådant man kallar “double glazed windows”.  

Men det är inte bara i hus och hem man är omgiven av fönster. Det räcker att sätta sig i en bil. Och där är det väl sannerligen en himla tur att det finns fönster. Såklart av estetiska skäl för att du ska kunna se ut och titta på vackra landskap. Men framför allt av säkerhetsmässiga anledningar. Det viktigaste av allt är väl att det finns ett fönster framför ratten så att föraren kan se väg och trafik framför sig och inte köra totalt i blindo. 

 

Även Stevie Wonder har fönster

Ingen vill köra i blindo. Ingen vill heller gå, sitta eller ligga i blindo. Man vill inte göra någonting i blindo. Men det är det som är fallet om man inte har några fönster. Utan fönster att se igenom är det som att leva en blind mans liv. Det där är en intressant fråga förresten. Har blinda personer fönster? Hur ser det ut där Stevie Wonder bor?  

Naturligtvis har även blinda personer fönster. Det finns ju fler funktioner än bara genomskinligheten med ett fönster. Som att du kan öppna det och släppa in luft. Eller vädra röken när du bränt en smörgås i brödrosten igen. Ja, det finns flera anledningar för en blind person att omgärda sig av fönster. Och såklart även för en med alla fem fungerande sinnen.